2019. március 29., péntek

Hihetetlen: A VMDP még létezik… legalábbis a közleménygyáruk


Azt hittük már teljesen beolvadtak a VMSZ-be.
 
 http://pannonrtv.com/web/wp-content/uploads/2012/05/vmdp.jpg
Hacsak nem kapja valaki a “híres” VMDP-s hírlevelet, amelyről lehetetlen leiratkozni, akkor lehet, hogy már Ön is megfeledkezett arról, hogy a Délvidéken létezett egy Vajdasági Magyar Demokrata Párt nevű politikai formáció.
Honlapukra csak az merészkedjen fel, aki nem fél beülni Marty McFly mellé a DeLorean-be és egy kisebb időutazásra indulni. A hivatalos Facebook oldalukat is 2015-ben frissítették utoljára egy Orbán Viktor interjúval.
Úgy látszik sikerült már a második pártra is a “történelmi” előnevet ráakasztaniuk. 
Tagjainak egy része politikai nyugdíjba vonult, másik részük vagy községi funkcionárius, esetleg képviselő lett a VMSZ listájáról, olyan is akad, aki MNT tanácsnok lett, szintén a VMSZ listájáról. Meghatározó tagjaik, úgy viselkednek, mint a VMSZ-esek, úgy cselekszenek, mint a VMSZ-esek, és úgy is beszélnek, mint a VMSZ-esek. Ezek alapján tehát semmi kétség afelől, hogy ők bizony máig meghatározó különálló entitások a délvidéki magyar politikában.
Ezt mi sem bizonyítja jobban mint, hogy kiadtak egy közleményt, amelyben Orbán Viktort megnyugtatják, hogy támogatják, így aztán a magyar miniszterelnök hátradőlhet, hiszen élvezi a VMDP teljes támogatását.

A közlemény teljes szövegét változtatások nélkül alább közöljük: 
Fennáll a veszélye annak, hogy Európa szétzúzásának folyamata – nem utolsósorban a betelepítéseket támogató, mesterségesen is szított migránsválság miatt – közel jutott ahhoz a ponthoz, amely után visszafordíthatatlanná válik egy olyan válság, amelynek következtében korábbi időkben világbirodalmak szűntek meg. Magyarország csak kitartó küzdelem árán vonhatja ki magát a fenyegető veszélyek alól, s csak akkor, ha összefog azokkal a politikai erőkkel, amelyek hasonlóan ítélik meg kontinensünk helyzetét. Biztató, hogy a mai Magyarországot azok irányítják, akik válságos időkben is meg tudják találni a kivezető utat.
Orbán Viktor kormányfő eddigi tevékenységével, több évtizedes következetes magatartásával többször tanújelét adta az ország vezetéséhez nélkülözhetetlen erkölcsi és intellektuális adottságainak, államférfiúi képességeinek. Ő volt az, aki 1956-os forradalom leverése után először meg tudta fogalmazni és ki merte mondani, hogy a nemzet sorsának jobbra fordulásához mindenekelőtt meg kell szabadulni a megszállóktól. Majd, immár kormányfőként, élve a kétharmados parlamenti többség nyújtotta eséllyel, sikeresen hozzálátott Magyarország gazdasági talpra állításához.
Mindezek érdekében folyamatosan nem csekély személyes és politikai kockázatot kellett vállalnia. Ujjat kellet húzni a világ egyik legerősebb hadseregével, a Szovjetunióval, majd szembe kellett fordulni a gazdasági megszállóval, a Nemzetközi Valutaalappal is. Mindehhez éleslátásra, bátorságra és kiválóan megválogatott munkatársakra volt szükség, és meg kellett találni a szövevényes külpolitikai konstellációban a mindenkori szövetségeseket is. Nekünk, külhoni magyaroknak legalább ennyire fontos, hogy Magyarország immár nemcsak lélekben, hanem a hétköznapi gyakorlatban is kiáll érdekeink védelmében. Ennek legfontosabb, kézzel fogható formái a kettős állampolgárság megszerzésének szabad, nem csak a kiválasztottak számára biztosított lehetősége, a kisebbségi társadalmak felemelését célzó gazdasági támogatás, kulturális intézményeink istápolása és a határon túlra is kiterjesztett családtámogatási rendszer.
Számunkra tehát egyáltalán nem közömbös, hogy az EU-s parlamenti választások során melyik politikai tábor fog felülkerekedni: az Európa tényleges érdekeit védő, az esztelen bevándorlást ellenző Orbán Viktor és szövetségesei, vagy hazai és nemzetközi ellenfelei.
Mi, vajdasági magyarok a legközvetlenebb módon is érdekeltek vagyunk Orbán Viktor és a Fidesz-KDNP sikerében mind a hazai, mind pedig az európai gazdasági és politikai csatatereken. Mert ami most dúl, az háború: nem csak az eszmék, de az érdekek kíméletlen harca, amit meg kell vívni, és amelynek során veszíteni nem szabad.
„Cum Deo, pro Patria et Libertate!”
A VMDP Választmánya nevében
Csorba Béla elnök

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése