2019. március 18., hétfő

Tomašić:

Horvátországnak feltételhez kell kötnie Szerbia uniós csatlakozását

Tomašić: Horvátországnak feltételhez kell kötnie Szerbia uniós csatlakozását - A cikkhez tartozó kép
Ruža Tomašić
                                             Fotó: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Ruža Tomašić horvát EP-képviselő a Hina hírügynökségnek megerősítette, újra indul az európai parlamenti választásokon, s úgy értékelte, Horvátországnak haszna származhat a nyugat-balkáni országok európai integrációjából, de az uniónak világosabb kritériumokat kell szabnia ezen országok csatlakozása tekintetében.
„Egyezem, hogy a nyugat-balkáni országok csatlakozzanak az Európai Unióhoz, de mindenkinek teljesítenie kell a meghatározott feltételeket” – mondta.
Véleménye szerint a Szerbia és Horvátország közötti bilaterális vitákat Szerbia uniós csatlakozási folyamata keretében kell megoldani.
„A háborús kártérítések megfizetése nem olyan jelentős probléma, mint az eltűnt személyek kérdése és az elrabolt kulturális javak visszaszolgáltatása” – mondta a horvát EP-képviselő.
Hozzátette, ahhoz, hogy a Nyugat meghallja ezt a két pontot, Horvátországnak erőteljesebben kell fellépnie.
„Horvátországnak ragaszkodnia kell ahhoz, hogy ezeket a bilaterális kérdéseket megoldják az uniós csatlakozás keretében, ellenkező esetben meg kell tagadni Szerbiától a támogatást” – közölte Tomašić.
2019. március 18. [12:19]
https://www.vajma.info/cikk/szerbia/26865/Tomasic-Horvatorszagnak-feltetelhez-kell-kotnie-Szerbia-unios-csatlakozasat.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése