2019. március 19., kedd

FOTÓ:

Páratlan sírgyalázás a zombori katolikus nagytemetőben

Szombatról vasárnapra virradóra ismeretlen tettesek több sírt is megrongáltak a zombori Szent Rókus katolikus nagytemetőben.

Az ismeretlen tettesek  16  síremléket döntöttek fel és törtek össze. A temetőben magyar, bunyevác és német nemzetiségű elhunytak nyugszanak.

 

 

 

 

 

 

 

Zombori sírrongálás: Négy fiatalember és egy lány látható a biztonsági kamerák felvételein

Zombori sírrongálás: Négy fiatalember és egy lány látható a biztonsági kamerák felvételein

Négy fiatalember és egy lány látható a zombori katolikus temető biztonsági kameráinak felvételein abban az időpontban, azaz szombatról vasárnapra virradó éjszaka, amikor ledöntöttek tizenöt síremléket. A rendőrség azonosította az elkövetőket, akik közül kettőt őrizetbe vettek – tudatja az N1 Televízió.
A két fiatalembert sírgyalázás bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt tartóztatták le.
A temetők felügyeletével megbízott Prostor közvállalat igazgatója, Goran Nonković a helyi InfoNet Vojvodina portálnak azt mondta, hogy a biztonsági kamerák felvételein öt személy, négy fiatalember és egy lány látható.
„Néztem a felvételeket, és tisztán láttam a fiatalok arcát, és azt, hogy mit tettek az éjjel. Hordozgatták a kereszteket, és valamit csináltak velük, de az nem világos, hogy mit, majd összetörték azokat. Láttam azt is, ahogyan ledöntötték a sírokat” – nyilatkozta Nonković.
A zombori rendőrség közölte, hogy két fiatalembert vettek őrizetbe, a 19 éves zombori A.N.-t és a 21 éves őrszállási (Stanišić) D.T.-t, akiket az ügyész parancsára negyvennyolc órás előzetes letartóztatásba helyeztek.
A három további, kamerák által rögzített személyt a bűnüldöző szervek nem keresik, ugyanis nem hivatalos értesülések szerint ők nem vettek részt tevékenyen a rongálásban.
A zombori rendőrigazgatóság közleménye szerint a vandál cselekedetnek nem volt sem nemzeti, sem vallási indíttatása.
A Prostor közvállalat közölte, hogy az anyagi kár elhanyagolható, valamennyi síremléket visszaállítanak eredeti állapotukba.
2019. március 19. [18:17 ]
https://szabadmagyarszo.com/2019/03/19/zombori-sirrongalas-negy-fiatalember-es-egy-lany-lathato-a-biztonsagi-kamerak-felvetelein/  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése