2019. március 18., hétfő

Vučić:

Készen állok a párbeszédre a polgárokkal, de nem az ellenzéket képviselő politikusokkal

Vučić: Készen állok a párbeszédre a polgárokkal, de nem az ellenzéket képviselő politikusokkal

Aleksandar Vučić kijelentette, készen áll, hogy megnyissa a dialógust a Szerbiai RTV-ről, és hajlandó beszélni a tüntető polgárokkal, de egyes ellenzéki politikusokkal nem hajlandó szóba állni.
A szerb elnök azon a sajtótájékoztatón beszélt erről, amelyet a Jugoszlávia 20 évvel a bombázást követően – tanúságok az európai biztonságról a 21. században című konferencia megnyitóját követően tartott. Azt mondta, hogy a Szerb Haladó Párt, amelynek ő az elnöke, egyetlen egy szerkesztőt sem nevezett ki a közszolgálati televízióban.
Véleménye szerint az ellenzék óriási hibát követett el azzal, hogy rendbontás történt a hétvégén a tüntetéseken, és hogy ez a düh és tehetetlenség, valamint a program hiányának következménye. Hozzátette, hatalomra úgy lehet kerülni, ha bizalmat szavaz a politikusnak a nép, nem pedig úgy, hogy motorfűrésszel betörünk valahová.
Vučić szerint a tüntetésen 687 ember volt, ami nem jelentéktelen szám, hogy ez tiszteletre méltó, és ezekkel az emberekkel beszélgetni kell.
Köszönöm az ellenzéknek, hogy ordítanak, erőszakra buzdítanak, mert látom, hogy ezt a nép nem támogatja, mondta Vučić, majd hozzátette, hogy az ő lelkiismeret tiszta, mert velük ellentétben nem lopott és nem is fasiszta.
Szerbia elnöke hozzátette, mindenki, aki megszegi a törvényt, büntetésben részesül, és ebben nem lesz kivétel. Nem számít arra, hogy újra erőszak lesz, de ha megtörténik, a tetteseket megbüntetik.
“Vártam, hogy hozzám jönnek majd be. De nem jöttek. Nézzék, nekem elegem van ebből. Nagyon sok dolgom van és azzal akarok foglalkozni”, mondta Vučić.
2019. március 18. [13:58]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése