2019. március 29., péntek

Az RTV az összes követelést elutasította

Az RTV az összes követelést elutasította
 Fotó: 021.rs

Az Egy az ötmillióból kezdeményezés képviselői hétfőn átadták a követeléseiket a Vajdasági Televízió vezetőinek, mivel azon a véleményen voltak, hogy az RTV nem a Szerbia szerte zajló tüntetések és az embereket sújtó problémák nem kapnak elég helyet a közpénzből működtetett televízió programjában. Akkor Miodrag Koprivica, az RTV főigazgatója azt mondta az újságíróknak, hogy három napon belül reagálni fognak a követelésekre, amelyet írásban adtak át az Egy az ötmillió kezdeményezés képviselői.
„Az RTV elutasítást tartalmazó válaszát a Vajdaságban tüntetéseket szervező személyek közül mindenki megkapja majd, hogy valamennyien időben és a teljes mértékben informálva legyen arról, hogy mi lett a polgári kezdeményezés sorsa, amelyben az RTV-től, hogy tartsa tiszteletben az előírásokat és tegyen eleget a tájékoztatási törvényben foglaltaknak” – olvasható a közleményben, amelyet Miodrag Koprivica írt alá. A közleményből az is kiderül, hogy szerintük az RTV követi az Egy az ötmillióból nevet viselő tüntetéssorozatot, azonban a kezdeményezés követelései már az műsorszerkesztésbe történő beavatkozást és nyomásgyakorlást jelenti.
Arra a követelésre, hogy a 17 órakor kezdődő híradóban biztosítson az ellenzéki csoportosulásnak öt percet, hogy elmondhassák a nézőknek, miért tüntetnek, és mit szeretnének, az RTV azt válaszolta, hogy úgy gondolják, ez már cenzúra lenne.
2019. március 28. [18:14] 
https://szabadmagyarszo.com/2019/03/28/az-rtv-az-osszes-kovetelest-elutasitotta/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése