2020. február 24., hétfő

A szerb belügyminisztérium értesítette az ügyészséget a migránsokat látogató "nemzeti őrjáratról"

A szerb belügyminisztérium értesítette az ügyészséget a migránsokat látogató "nemzeti őrjáratról" - A cikkhez tartozó kép
Az úgynevezett nemzeti őrjárat tagjai 
Fotó: YouTube printscreen

2020. február 24. 11:00 
Az úgynevezett nemzeti őrjárat tagjai Belgrád központjában és Szerbia több más helyszínén meglátogatták a migránscsoportokat, s szórólapot osztottak szét közöttük, amelyben figyelmeztetik őket, hogyan kell viselkedniük. A belügyminisztérium értesítette erről az ügyészséget.
A szerb belügyminisztérium tájékoztatta az illetékes ügyészséget az úgynevezett nemzeti őrjáratról, amely pénteken az esti órákban látogatta meg a Belgrád központjában lévő migránsokat és menekülteket, s arról tájékoztatta őket, hogy tilos közlekedniük éjszaka, közli a Szabad Európa Rádió (SZER).
„A rendőrség mindenről tájékoztatta az illetékes ügyészséget, amely elrendelte az említett eseménnyel és a megjelent felvétellel kapcsolatos tények és körülmények kivizsgálását” – áll a belügyminisztérium Szabad Európa Rádiónak adott válaszában.
Egy csoport férfi Belgrád központjában több helyszínen meglátogatta a migránscsoportokat, s azt mondták nekik, hogy „ne nyúljanak hozzá asszonyainkhoz és lányainkhoz”, majd szórólapot osztottak szét közöttük, amelyben leírják, hogy este tíz és reggel hat óra között tilos elhagyniuk a migránsközpontokat, valamint a nap folyamán sem verődhet háromnál több személy egy csoportba. (SZER)
https://www.vajma.info/cikk/szerbia/27921/A-szerb-belugyminiszterium-ertesitette-az-ugyeszseget-a-migransokat-latogato-nemzeti-orjaratrol.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése