2020. február 18., kedd

Nincs többé VajdaságHub, de mégis van!

A Facebook örökre törölte az oldalt, az adminok azonban nem adják fel – elindult a Tiltott Vajdasághub

<span class="entry-title-primary">Nincs többé VajdaságHub, de mégis van!</span> <span class="entry-subtitle">A Facebook örökre törölte az oldalt, az adminok azonban nem adják fel - elindult a Tiltott Vajdasághub</span>

2020. február 18. 9:45

Pár napja beszámoltunk arról, hogy a Facebook törölte a több mint húszezer követővel rendelkező, a legnépszerűbb vajdasági magyar viccoldalt, a VajdaságHubot. Az oldalt működtetők csapata hiába nyújtott be fellebbezést, a Facebook nem változtatta meg eredeti döntését, így a VajdaságHub megszűnt, azonban úgy néz ki, az adminokat, mind a négyet (!) kemény fából faragták, s már el is indították a Tiltott VajdaságHub oldalt, amelyet ide kattintva bárki megtalálhat, kedvelhet, követhet.
Az adminok bejegyzéséből kiderül, hogy 2020. február 11-én közölte velük a Facebook, hogy az oldaluk láthatóságát visszavonták.
„Mintha csak a gyerekünket ölték volna meg. Több mint három év munkája lett oda egy gombnyomással. Próbáltunk fellebbezni erre az egész törlésre, sikertelenül. Azért meglepő, hogy pont választások előtt történt ez, de kik vagyunk mi, hogy gyanúsítgassunk illetve ítélkezzünk. Ezt majd inkább rátok bízzuk. Persze már megszokhatta volna a vajdasági magyar, hogy nincs az életében más csak elnyomás. Hányszor hallhattuk a mondatot, mikor elkalapáltak minket a szembriaiak, hogy „te különb vagy náluk, nem kell visszavágni”. Szüleink, tanítóink által belénk nevelték a bólogatós kutyust.
De most üzenünk minden rosszakarónknak, hogy itt vagyunk! Mi nem leszünk bólogatós kutyusok, veletek ellentétben, nem fogunk fejet hajtani a rendszernek. Ha kell nyomtatott sajtó formájában, fogunk eljutni követőinkhez Szoporeváctól egészen Jebenhausenig!”

A VajdaságHub Instagram és YouTube felülete természetesen továbbra is elérhető.
https://szabadmagyarszo.com/2020/02/18/nincs-tobbe-vajdasaghub-de-megis-van/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése