2020. február 24., hétfő

Vučić ismét nem mondott igazat a nemzetközi közvéleménynek

2020. február 24. 17:51
Aleksandar Vučić cikket írt az  Euroactivnak amiben azt állítja a bojkott az támadás a demokráciára. Írásában hosszasan dicséri saját magát és szapúlja az ellenzéket, szinte államcsínynek nevezvén a bojkott alkalmazását részükről. Holott ez - a bojkott- csak demokratikus eszköz a politikai célok eléréséhez, vagyis a jobb választási feltételek kieszközöléséhez és a demokratikus választások megtartásához ahol az ellenzéknek egyforma esélyei lesznek a politikai vetélkedésben.
A cikk hemzseg hamis állításoktól (senki sem akarja az ellenzéket, mindent megtettek a választási feltételek javítására stb.), de a legnagyobb hamisság a kisebbségi jogok terén történt.
Vučić azt állítja "szavatolt parlamenti helyeket biztosítottak a kisebbségi pártoknak" ami nem felel meg a valóságnak. Ugyanúgy listát kell állítaniuk mint eddig, a továbbiakban is az úgynevezett "természetes küszöb" szerint jutnak mandátumhoz amit a D'hont rendszer szerint számolnak el. 
Az általuk bevezetett "plusz 35%" hamis, illetve nem létező szavazatot biztosít az általuk preferált kisebbségi pártoknak, ami egyenesen "törvényes lopás"( ha valaki 40.000 szavazatot kap, arra jön 35% ami 54.000 szavazat és így vesznek részt a mandátumok szétosztásában). Semmi szín alatt nem lehet kiegyenlíteni a szavatolt parlamenti helyek intézményével, amelyeket számos országban alkalmaznak ( Horvátország, Szlovénia, Koszovó stb.).  Tehát Vučić ismét nem mondott igazat a nemzetközi közvéleménynek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése