2020. február 21., péntek

A VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke terrorizálja az iskolaigazgatókat


A VMSZ óbecsei helyi szervezetének elnöke terrorizálja az iskolaigazgatókat

„Azután, hogy a szerb állam meghozta azt a döntést, amely értelmében az oktatásban dolgozók közül ötezer személy kaphat meghatározatlan időre szóló szerződést, a Vajdasági Magyar Szövetség óbecsei szervezetének elnöke, Kiss Igor, aki az óbecsei városvezetésben a szociális kérdésekkel megbízott tanácsos, eldöntötte, hogy a feleségének is biztosít egy helyet az ötezerből, méghozzá a Testvériség (Bratstvo) Általános- és Középiskolában” – olvasható a Vajdasági Szociáldemokrata Liga (LSV) közleményében.
Az LSV óbecsei szervezete felteszi a kérdést, hogyan lehetséges az, hogy Kiss Igor, a szociális ügyekkel megbízott tanácsos, meghatározatlan időre szóló szerződést biztosít a feleségének a Testvériség iskolában, miközben Kiss Igor nem az iskola igazgatója, a felesége pedig nemrég kezdett el dolgozni az intézményben, ahol egyes tanárok több mint húsz éve meghatározott időre szóló szerződéssel dolgoznak.



„Ők azonban nem kaphattak meghatározatlan időre szóló szerződést, mivel soron kívül és a kapcsolatoknak köszönhetően Kiss Igor feleségének kell meghatározatlan időre szóló munkaviszonyt biztosítani”.
A Vajdasági Szociáldemokrata Liga óbecsei képviselői szerint őket ez egyáltalán nem lepte meg, mivel az a rövid idő alatt, amióta tagja a Vajdasági Magyar Szövetségnek, bebizonyította, hogy mennyire dölyfös és készen áll visszaélni a pozíciójával, hogy az egyéni érdekeit érvényesítse.
A közlemény szerint Kiss Igor rendszeres vendégnek számít a Testvériség, a Petőfi Sándor, valamint az óbecsei és a péterrévei Samu Mihály iskolákban. Meglátogatja az igazgatókat, utasításokat oszt, hogy kit kell felvenni az oktatási intézménybe, hogyan és mire kell az iskoláknak a pénzt költeni, milyen rendezvényeket kell szervezniük, és hogyan kell viselkedniük. Az említett iskolák élén a Vajdasági Magyar Szövetség tagjai vannak, akik hallgatnak, és nyilvánosan meg sem mernek szólalni, hanem csak teljesítik Kiss Igor parancsait, mivel félnek tőle. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga információi szerint a Petőfi Sándor Általános Iskolában, ahol nemrég új igazgatót neveztek ki, Kiss Igor nemcsak meghatározta, hogy ki legyen az iskola új vezetője, hanem behívatta és meg is fenyegette a tanárokat és a tanítókat, akik szintén jelentkezni szerettek volna az igazgatói pályázatra.
A közlemény arra is kitér, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség ezzel a hozzáállással bizonyítja, hogy nem képviseli a magyar nemzeti kisebbséghez tartozó óbecseiek érdekeit, ahogy azt hangoztatják, hanem megengedi, hogy egyesek dölyfösen viselkedjenek, visszaéljenek a pozíciójukkal, s ezzel megkérdőjelezzék azon iskolák fennmaradását, amelyekben szintén VMSZ-es párttagok az igazgatók.
„Kiss Igor, hogy elérje céljait, nem válogat az eszközökben, s képes mindenkin átgázolni, aki az útjába kerül” – áll a közleményben, amely azzal zárul, hogy a Vajdasági Szociáldemokrata Liga a legerélyesebben elítéli Kiss Igor viselkedését és a hatalmával való visszaélését, éppen ezért felszólítják az óbecsei szervezetet, hogy figyelmeztesse a tagjait, fejezzék be ezt a fajta elfogadhatatlan viselkedést. A Testvériség Általános- és Középiskolában, valamint a többi oktatási intézményben a szerződések megkötésekor a törvény szerint kell eljárni, nem pedig a helyi kiskirályok utasításai alapján. Az LSV emellett felszólította a helyi iskolák igazgatóit, hogy a munkájukat felelősségteljesen és a szakma szabályainak megfelelően végezzék.
Kiss Igor pár éve még a Csorba Béla vezette Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) tagja volt, azonban egy nap úgy döntött, hogy inkább a Vajdasági Magyar Szövetség színeiben szeretné folytatni politikai tevékenységét.
Képek forrása: Facebook
https://szabadmagyarszo.com/2020/02/20/a-vmsz-obecsei-helyi-szervezetenek-elnoke-terrorizalja-az-iskolaigazgatokat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése