2019. május 4., szombat

Bíróságra megy a Greenpeace a becskereki gyár miatt

Bíróságra megy a Greenpeace a becskereki gyár miatt

A szerbiai Greenpeace bírósági eljárást indít a Shandlong Linglong nagybecskereki gyárának építése miatt és követeli az üzem építésének leállítását, tudatta a 021.rs.
A zöldek szerint mindaddig nem szabad folytatni az építést, amíg a nyilvánosság nem ismeri meg a majdani gyár környezetre gyakorolt potenciális hatásait felsorakoztató tanulmányát.
Eddig Nagybecskerek város önkormányzata és a környezetvédelmi tárca tudatta a Greenpeace aktivistáival, hogy nincs birtokukban a hatástanulmány, míg a tartományi illetékesek nem adtak választ a környezetvédőknek az erre vonatkozó kérdésre, noha az törvényi kötelezettségük lett volna.
„A szerbiai Greenpeace meglátása szerint a hatástanulmány megléte alapvető fontosságú ahhoz, hogy egyáltalán elkezdődhessen a gyár építése. Egy ilyen tanulmány elkészítése a hazai és az európai előírások szerint is kötelező lenne, így tehát felvetődik a kérdés, hogy vajon a tartományi városfejlesztési titkárság titkol-e valamit, hiszen mindmáig nem nyilatkozott a téma kapcsán” – tudatták a környezetvédők.
2019. május 4. [11:59]
https://szabadmagyarszo.com/2019/05/04/birosagra-megy-a-greenpeace-a-becskereki-gyar-miatt/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése