2019. május 14., kedd

Kétnyelvű anyakönyvi kivonatok:

Zentán is elindult a kiadásuk

Kétnyelvű anyakönyvi kivonatok: Zentán is elindult a kiadásuk

Ahogy az várható is volt, kedden már Zentán is értesültek a hivatalnokok a Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke által bejelentett információról, vagyis, hogy 133 nap után ismét lehet kétnyelvű anyakönyvi kivonatot igényelni és kapni azokban az önkormányzatokban, ahol hivatalos használatban van a magyar nyelv.
Hétfőn Zentán telefonon még azt az információt adták, hogy csak a formanyomtatványok kétnyelvűek, a kitöltést azonban csak cirill betűkkel végzik. Keddre úgy tűnik minden ügyintéző megkapta a változást tartalmazó információt, úgyhogy a községben születettek már igényelhetik is a kétnyelvű anyakönyvi kivonatokat. Ennek nagy örömére a zentai önkormányzat szerdára már egy sajtótájékoztatót is összehívott, amelyen Czegledi Rudolf polgármester és Sarnyai Rózsa Edit, a községi közigazgatás vezetője osztják majd meg gondolataikat az újságírókkal.
Óbecséről viszont továbbra is olyan információkat kaptunk az olvasóinktól, hogy az önkormányzat továbbra se ad ki kétnyelvű anyakönyvi kivonatokat.
2019. május 14. [12:54]
https://szabadmagyarszo.com/2019/05/14/ketnyelvu-anyakonyvi-kivonatok-zentan-is-elindult-a-kiadasuk/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése