2019. május 26., vasárnap

Egy az ötmillióból:

Június nyolcadikán Szerbia-szerte ismét nagyszabású tüntetések lesznek

Egy az ötmillióból: Június nyolcadikán Szerbia-szerte ismét nagyszabású tüntetések lesznek
Fotó: Tanjug / Dimitrije Goll

Huszonötödik alkalommal került sor szombaton Belgrádban az Egy az ötmillióból elnevezésű tüntetésre. A tiltakozó sétát ezúttal azoknak a tiszteletére szervezték, akiket az eddigi tüntetések során a hatalom emberei fizikailag bántalmaztak – tudósít az N1 Televízió.
A demonstráción Branislav Lečić színművész, a Demokrata Párt tagja beharangozta, hogy június nyolcadikán Szerbia szerte tüntetések lesznek, és ekkor fogják bejelenteni Belgrádban, hogy az ellenzék milyen további lépésekre készül.
Ezt megelőzően azonban a jövő héten Kruševacon szerveznek demonstrációt, ahonnan tavaly a tiltakozási hullám elindult, miután megtámadták és brutálisan megverték Borko Stefanović ellenzéki politikust.
A szombati tüntetés fő üzenete az volt, hogy az erőszak megengedhetetlen. A demonstráción elhangzott, hogy el kell távolítani azt a daganatot, ami felfalta az intézményeket és egy olyan rendszert kell felépíteni, amelyben soha többé nem fordulhat elő hasonló.
2019. május 26. [9:43]
https://szabadmagyarszo.com/2019/05/26/egy-az-otmilliobol-junius-nyolcadikan-szerbia-szerte-ismet-nagyszabasu-tuntetesek-lesznek/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése