2019. május 22., szerda

Elmarasztalta az Európa Tanács Magyarországot, amiért megsértette az emberi jogokat

Elmarasztalta az Európa Tanács Magyarországot, amiért megsértette az emberi jogokat

Lesújtó jelentést adott ki Magyarországról az Európa Tanács emberi jogi bizottsága kedden, tudósít a Euronews. A szervezet szerint a magyar állam szisztematikusan csorbítja egyes csoportok alapvető emberi jogait. A szerb határ mentén fekvő táborokban indokolatlanul elzárja a menekülteket, éhezteti őket és megtagadják tőlük a jogi képviseletet. Ráadásul a kormány ellehetetleníti a menedékkérőket segítő civilszervezeteket és az úgynevezett migránsperekben megpróbálta befolyásolni a bírákat.
Az Európa Tanács emberi jogi biztosa, Dunja Mijatović – aki februárban egy héten át vizsgálódott hazánkban – arra is rámutatott, hogy a magyar kormány 3 éve fenntartja vészhelyzetet és korlátozza a jogállamiságot, annak ellenére, hogy idén már alig érkeztek bevándorlók a déli határra. Továbbá arra kérte Orbán Viktort és kabinetjét, hogy ne folytassanak gyűlöletkampányt és ne riogassák az embereket a migrációval.
A jelentés a nemek közti egyenlőség hiányára is kitér és megjegyzi: Magyarországon a nők alulfizetettek és a politikában sem tudják érvényesíteni akaratukat. Végezetül az Európai Tanács felszólította a kormányt, hogy mielőbb vessen véget az évek óta tartó jogsértéseknek.
2019. május 22. [8:51]
https://szabadmagyarszo.com/2019/05/22/elmarasztalta-az-europa-tanacs-magyarorszagot-amiert-megsertette-az-emberi-jogokat/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése