2022. szeptember 19., hétfő

Díjosztás

 

 2022. szeptember 16. 16:18.
 
A kommunizmusba volt ekkora divatja a díjosztásnak, kitüntetéseknek mint mostanság a határ innenső és túloldalán egyaránt.
Évek óta politikai alapon osztják a díjakat, kitüntetéseket. Ki azért, mert hallgat, ki azért mert beszél mellettük és csak nagyon kevesen valós érdemből.
Múlt héten egy pesti színész barátommal beszélgetünk, aki évek óta max forgatni jár haza Pestre, hogy egy autokratikus országba mint amilyen Szerbia is és Magyarország is, a legmagasabb valódi állami kitüntetés a „Nem kívánatos személy” cím. Ma ezekben az országokban bármilyen díjat megkapni csupán politikai elkötelezettség kérdése.
Tegnap olvasom több hír oldalon, hogy Topolyán is nagy díjosztás zajlott. A díjazottak névsora megnyugtató. Van köztük aki tényleg megérdemelte és a munkássága világszínvonal. A szomorú viszont az, hogy nagyon csendben kell maradniuk azoknak akik tehetségükkel maradandót alkotnak és szeretnék ha el is ismernék őket. A díjazottak másik fele viszont a lufi effektust képviselik. Fújjuk fel őket egy pillanatra látszódjanak.
Elkötelezett párt katonák, rendszerszolgák…

Robert Yugovic
https://www.facebook.com/robertyugovich 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése