2022. szeptember 1., csütörtök

Evo je nova Vlada! Potpuni preokret! Mnogo novih lica u njoj!


Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

"Nova" je, na radost svih zaposlenih i čitalaca, telepatskom metodom sondiranja svesti premijerke Brnabić, došla do ekskluzivnih saznanja o sastavu novog kabineta u Nemanjinoj 11.

1. Ministar spoljnih poslova – Aleksandar Vučić

Još od obilaska tajnih prostorija Emanuela Makrona i poluzagrljaja sa Si Đinpingom jasno je da Srbija na poziciji prvog diplomate ima talentovanog, inteligentnog a sada i iskusnog pregovarača i pravog graditelja mostova saradnje. Neprikosnoven u akcijama iza kulisa.

2. Ministar policije – Aleksandar Vučić

Uspon je počeo hapšenjem pokojnog Dragoslava Kosmajca. Zatreslo se podzemlje, Kosmajac je na kraju zasluženo osuđen (prekršajno, hiljadu dinara kazne). Posle, svojeručno je srušio klan Belivuk. Temeljno je radio na tom rušenju, bilo se to i odužilo nekako, ali je trijumfalno okončano.

3. Ministar energetike - Aleksandar Vučić

Ne samo što mu je kum energetski ekspert pa će imati s kim da se savetuje, nego je i prvi u Srbiji prepoznao značaj zelene agende, ovaploćen u projektu Jadar. Tu su mu neki seljaci pravili probleme, ali novi mandat - nova šansa, vreme je da Srbija putem litijuma otkrije internet.

Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ bs

4. Ministar odbrane - Aleksandar Vučić

Ratovao mnogo puta do sada, propagandno. U jednom od prvih ratova zaradio stan, i video da je to korisno. Nabavljao raketne sisteme, lovce i ostalo oruđe i oružje taktikom neutralnosti - malo od Rusa i Kineza, malo od Francuza i Amerikanaca. Zna ponešto i o trgovini oružjem očigledno, to mu je svakako plus.

5. Ministar sporta - Aleksandar Vučić

Čovek je maltene košarkaški trener, šta više da pričamo.

6. Ministar lokalne samouprave - Aleksandar Vučić

Zna sve toponime po Srbiji, od Subotice do Preševa, nema potrebe ni da ulazimo u objašnjavanje ovog izbora.

7. Ministar finansija - Aleksandar Vučić

Ima portabl piši-briši tablu i nekoliko flomastera. Njima crta grafikone fluktuacija cena, inflacije i GDP. Nekoliko puta krojio budžet hrabrim odlukama o smanjenju penzija. Te odluke su preživeli skoro svi penzioneri.

8. Ministar privrede - Aleksandar Vučić

Permanentno dovodi strane investitore u Srbiju. Jura, Ziđin, Linglong, Rio Tinto...sve su to njegova deca. Fiat mu se nešto otrgao kontroli, ali to je ionako projekat stare vlasti. Voli i domaću privredu, namenska mu je industrija najdraža.

9. Ministar za evropske integracije - Aleksandar Vučić

Najbolji evropski đak. Za njegove vlasti gigantskim koracima smo gutali EU poglavlja i klastere. Na "ti" je sa svim evropskim diplomatama. Oni se menjaju, on je večan. Oni, zapravo, od njega uče tehnike stabilokratije. S Orbanom često priča o viziji nove Evrope.

10. Ministar za ljudska i manjinska prava - Aleksandar Vučić

Ne zna napamet kako se zove to čudo kad gejevi hodaju po Beogradu, čini mu se da se to zove Evroprajd, manje je to bitno, bitnije je da je prvi među Srbima rekao da LGBT populacija živi među nama, da su nam to komšije, kolege, rođaci. Ja lično to nisam znao pre nego što je on to rekao i sada drugačije posmatram i Srbiju i svoj kolektiv. O manjinama zna baš dosta isto, 90-ih je o njima češće i temeljnije govorio i razmišljao, od tada je shvatio da što manje o njima govori i misli to bolje. Po manjine.

https://nova.rs/kolumne/evo-je-nova-vlada-potpuni-preokret-mnogo-novih-lica-u-njoj/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése