2022. szeptember 29., csütörtök

„Orbán Viktor jobb tanítványa Soros Györgynek, mint az ellenzék”

 A Szabad Európa honlapja

Jó napot kívánok!

A legfontosabb híreink ma reggel:

 
Csizmadia Ervin: „Orbán Viktor jobb tanítványa Soros Györgynek, mint az ellenzék
Ha fontos az ellenzéknek a nyílt társadalom, akkor tegye vonzóvá a választók széles tömegei számára; ha az elesetteket szeretnék képviselni az ellenzéki pártok, kínáljanak nekik olyan integrációs programot vagy élményt, amilyet Orbán Viktor képes nyújtani a Fidesz táborának – mondta a Szabad Európának Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ vezetője. Szerinte Orbán népszerűségének titka nem a populizmusban rejlik, hanem abban, hogy nyújtani tudja ezt az integrációs élményt.
 
A szívhang, amit miközben hallgatsz, a tiéd, úgy érzed, megszűnik dobogni, belehalsz kicsit, mert tudod, el kell őt vetetned
Életem legnehezebb döntésén vagyok túl, arra kérlek, ne ítélj el emiatt ismeretlenül. De ez az én döntésem, mert annak kellett lennie, és az én felelősségem. Az én álmatlan éjszakáim és az én megkönnyebbülésem és gyászom egyszerre. De talán a legfontosabb, hogy ez mégis az én döntésem és ne akarják ezt elvenni tőlem.” Az abortusztilalom Lengyelországban és korábban a szigorúbb szabályozás Magyarországon sem vezetett eredményre. Szakértők szerint a fogamzásgátlás mindenki számára elérhetővé tétele és a szexuális edukáció az, ami tovább csökkenthetné az itthoni abortuszok számát. Ebben a kettőben azonban igen rosszul állunk.
 
Lekapcsolt trollhálózat, felrobbantott gázvezeték
Az Oroszország Ukrajna ellen indított háborújával kapcsolatos hírek az utóbbi napokban inkább a fronttól távolabbi eseményekről szóltak.
Oroszország komoly sikernek tartja a megszállt ukrán területeken rendezett procedúrát, amit Moszkva népszavazásnak nevez. De mire számíthat Ukrajna ezek után?
Az Európai Unió úgy véli, hogy az e heti szivárgások a két, orosz–német tenger alatti gázvezetéken „nem véletlenek”, több jel is mutat arra, hogy szándékos cselekedet” eredményei. Josep Borrell, az unió külpolitikai főképviselője arról is beszélt, hogy „minden rendelkezésre álló információ azt jelzi, hogy a szivárgások szándékos cselekedet eredményei”. Svédország, Lengyelország és Dánia is szándékos szabotázsakciót sejt az Északi Áramlat 1 és 2 szivárgása miatt. Az ukrán elnök tanácsadója úgy fogalmazott, ez „Oroszország által eltervezett terrortámadás és agresszió az EU-val szemben”.
A dél-oroszországi Dagesztáni Köztársaságában folytatódtak A tiltakozások az Oroszországban elrendelt mozgósítás ellen. A közösségi médiában megosztott videókon az látható, amint az orosz rendőrség erőszakkal oszlatja a tüntetőket. Megérkeztek Kazahsztánba a sorozás elől menekülő oroszok, A Meta pedig letiltott a Facebookról és az Instagramról egy Európát célzó orosz propagandahálózatot.
 
Érdemes még elolvasni:
Több ezren tüntettek legális és biztonságos abortuszért a Parlament előtt, a 444 beszámolója.
Október végéig teljes kifizetési stopot rendelt el a kormány, csak a béreket lehet fizetni, tudta meg a Telex.
Szombattól ismét nő az átlag felett fogyasztók gázdíja, de köbméterben számolva a tarifa mértéke és a megemelt díj határa is nagyban függ a helyi fűtőértéktől, írja a Népszava.

Kellemes napot,
Keller-Alánt Ákos

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése