2022. szeptember 29., csütörtök

Orbán Viktor tényleg hihetetlen teljesítményekre képes

  

Lendvai Ildikó 2022. szeptember 27. 18:14

Le a kalappal. Azért ez az Orbán Viktor tényleg hihetetlen teljesítményekre képes.

Még egy órányit se beszélt a Parlamentben, és erre azonnal újra megzuhant a forint! Egy euro ismét 410 forint felett, egy dollár 424 forint. Egy óra alatt kb. 4 forintos romlás. Ezt csinálja valaki utána!

Utoljára ilyesmi Kósa Lajosnak sikerült, még 2010-ben.

A miniszterelnök nem tűrhette, hogy egy közönséges képviselő, pláne egy Kósa lepipálja. A piacok készségesen megtámogatták forintrontó ambícióit – hiába, azok is a tenyeréből esznek. Úgy érezték, a beszéd nem az EU-val való megegyezések irányába mutat. Nem is.

Pedig ha a most benyújtott törvényjavaslatok segítségével valahogy meg is kapjuk a hét éves uniós költségvetés forrásainak nagyobb részét, (úgy legyen!), még függőben van a járvány utáni helyreállítást szolgáló alap sokszáz milliárdjáról való megállapodás. Ahol az idő is sürget – ha év végéig nem jön össze, végképp lemondhatunk a nagyjáról.

Nekem mégis nagyon tetszett a beszéd. Főleg az, hogy miután a kormányfő hosszan kifejtette, minden bajunk a szankciókból származik, válaszában az ellenzéki reakciókra bevallotta: a gázra és az atomenergiára nincs semmiféle szankció Európában, mi néhány más országgal együtt pedig az olajembargó alól is felmentést kaptunk.

Akkor hogy is van ez minden bajunkkal?

Ja, és azt is kinyilatkoztatta, hogy Európának el kell fogadnia: „mi ragaszkodunk a saját észjárásunkhoz".

Mit mondjak, Európának sincs könnyű dolga, ha ezt az észjárást követni akarja.

https://hirklikk.hu/velemeny/orban-viktor-tenyleg-hihetetlen-teljesitmenyekre-kepes/404588

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése