2022. szeptember 26., hétfő

Több, mint tízezer menekült lézeng ma Szerbiában!

2022.  szeptember 26. 9:54
 
Több, mint tízezer menekült lézeng ma Szerbiában. A magyar településeket végig söpörve megfélemlítik az embereket, lopnak, tönkre teszik amit csak tudnak, megdézsmálják a gyümölcsösöket, minden nyomuk után csak kárt tesznek.
Pásztor a bánsági falvak romos épületeit még romosabbá teszi, vagyis az igazságot mondjuk ki: a földdel egy szintté teszi. Lerombolja. Amennyiben a Vajdasági Magyar Szövetségnek lenne nemzetpolitikája, akkor a házainkat nem lerombolni kellene, hanem segélyt adni mindazoknak akik nem szolgálni mennének külföldre, hanem őseink földjén szeretnének megmaradni. Házaikat felújíthatnák, gazdálkodhatnának, vállalkozhatnának, itthon maradhatnának. Jövőt biztosítanánk nekik.
Amennyiben az anyaország kormánya valóban NEMZETBEN gondolkodna, akkor nem az árulóinkat támogatná, hanem elgondolkodna száz év után, hogy elrabolt területeinket tovább adja e, vagy lassan, de biztosan megtartja?!
Amennyiben valóban NEMZETBEN gondolkodna, akkor óvná iskoláinkat és nem hagyná, hogy okos, jó eszű gyermekeink már tizenöt évesen elhagyják az országot, a szülői meleg fészket, és máshol tanuljanak. Mert itthon nagyon jó tanáraink vannak, nagyon jó középiskoláink vannak és nagyon okos, értelmes ifjúságunk van.
Jó volna, sőt fontos volna, ha iskoláink megmaradnának, magyarságunk erősödne, őseink ránk hagyott értékeit tovább vinnénk.
Higgyétek el, ehhez nem áruló politikusokra van szükségünk, nem gyávaságból és érdekből kell szavaznunk, mert ez nem Pásztor Pistán és nem Orbán Viktoron múlik. Csak is rajtunk! S miután képesek leszünk ezt mérlegelni és a nehezebb, de a szebb utat választani, utána gondolkodhatunk azon is, hogy kit és miként támogassunk. A migráns politikát e, a vírus támogatókat e, az elvándorlást , a könnyebb, de még is nehezebb életet nyújtó nyugatot, vagy a megmaradásunkat? Az itt maradásunkat?
Tudom, hogy a válasz, a döntés nem egyszerű, de nem is olyan összetett. Csak mélyedjünk bele, kezdjünk el gondolkodni, tegyük félre az anyagi érdekeket és kezdjünk lassan ébredezni!
Higgyetek nekem. Nem lesz hiába.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése