2022. november 16., szerda

Öreg Anna: Gratulálok a VMSZ-nek a demokrácia felett aratott történelmi győzelméhez

 Öreg Anna: Gratulálok a VMSZ-nek a demokrácia felett aratott történelmi győzelméhez

  Öreg Anna Szabadkán (Fotó: Tóth Imre)

2022-11-16 16:21

– Arra a hírre, hogy a Magyar Összefogás, vagyis a Vajdasági Magyar Szövetség a Magyar Nemzeti Tanácsban megszerezte mind a 35 mandátumot a közelmúltban megtartott választáson, és hogy Pásztor István történelmi győzelmet hirdetett, nem marad más hátra, minthogy gratuláljak politikai ellenfeleimnek, amiért történelmi győzelmet arattak a demokrácia felett, amely mostanra már olyan szinten van, hogy sikerült minden hatalmi szinten felszámolni minden lehetséges konkurenciát és akadályt, ami az egy ember, és az ő szatellitjeinek egyeduralmát akadályozta – közölte Öreg Anna parlamenti képviselő, a Szabad Polgárok Mozgalma tartományi bizottságának elnöke.

Öreg hozzátette, mindannyian szemtanúi vagyunk a demokrácia történelmi leépülésének Szerbiában és Vajdaságban.

– Pásztor István azt mondja, nem lepte meg az eredmény, mert csak egy lista volt, de boldog, amiért több szavazatot kapott, mint négy éve. Médiapluralizmus híján, a túl sok manipuláció, a túl sok nepotizmus és a mindenható párturalom mellett a polgárok többsége, aki nem részese ennek a politikai színjátéknak, vagy ellenezi azt, nem tehetett mást, minthogy távol maradt a szavazástól, mivel őket megfosztották a választási lehetőség jogától. Hogy igazából mit gondolnak a választópolgárok erről a nem-választásról, azt legjobban a távolmaradottak száma mutatja, ami 60 százalék feletti.

– Az a feladatunk, hogy az elkövetkező időszakban mindent megtegyünk, hogy soha, egyetlen hatalmi szinten se történhessék meg, hogy a választásokon csak egy jelölt indul, és ne engedjük meg, hogy az antidemokrácia váljon gyakorlattá. Pásztor István úr akkor lehetne igazán büszke, ha ezt a versenyt fair körülmények között futotta volna meg, két ország, Szerbia és Magyarország, és két autokrata, Vučić és Orbán támogatása nélkül, és legalább még egy versenyzővel maga mellett. Mert legyünk őszinték, ez így nem is volt sportszerű, nem is emberi, nem is tisztességes a polgárokkal szemben és értelme sincs – állapította meg Öreg Anna.

https://szmsz.press/2022/11/16/oreg-anna-gratulalok-a-vmsz-nek-a-demokracia-felett-aratott-tortenelmi-gyozelmehez/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése