2022. november 26., szombat

Öreg Anna tv-vitára hívja Pásztor Bálintot

 Öreg Anna tv-vitára hívja Pásztor Bálintot

2022-11-26 15:06 

Azt követően, hogy Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke a Vajdasági Rádió és Televízió Fókuszban című műsorában ismét több alkalommal is személyesen Öreg Annáról beszélt az újvidéki emlékmű felállítása apropóján, Öreg Anna közleményben nyilvános televíziós vitára hívta a VMSZ köztársasági frakcióvezetőjét. Nyilvános levelét alább, változtatás nélkül közöljük:

Pásztor kolléga,

Nézem én, „valamilyen” Öreg Anna, Önt, mint a Pásztor dinasztia valódi utódját, védve és egyedül a tv stúdiójában, hogyan használja ki az alkalmat, hogy nyilvánosan besározzon, figyelem, hogyan él a lehetőséggel, hogy olyasmikkel vádoljon, amiket soha nem mondtam, s hogyan használja ki az alkalmat, hogy félrevezesse a közvéleményt.

Pásztor trónörökös, én, „valamilyen” Öreg Anna, a körülmények úgy hozták, hogy a Szabad Polgárok Mozgalmának a köztársasági képviselője vagyok, felhívtam a figyelmét arra, hogy az ártatlan áldozatokat is tartalmazó listán, amelyen az 1944/45-ös áldozatok szerepelnek, vannak bizonyítottan háborús bűnösök is.

Egyetlen egyszer, egyetlen pillanatban sem, minden hazugságot felhasználva sem sikerült ezt a tényt megcáfolni. Azt állította, hogy a lista nem létezik, majd beismerte, hogy mégis van ilyen. Embertelen módon manipulált a szerb parlamentben kisbabák neveivel, akiket meggyilkoltak, ezzel azt a hatást szerette volna elérni, hogy valaki ellenzi, hogy ezeknek az ártatlan gyermekeknek emléket állítsanak. Nincs és nem is volt soha senki ez ellen.

Azzal vádolt meg engem, „valamiféle” Öreg Annát, hogy tönkre szeretném tenni a kapcsolatot Szerbia és Magyarország között. Mivel? Azzal, hogy nem vagyok hajlandó kiegyenlíteni az áldozatokat a háborús bűnösökkel? Hogy nem engedem, hogy a halott kisbabák mellett a halott bűnözőket is sirassuk?

Sorolhatnám még, mindazokat a szégyenteljes technikákat, amelyekkel próbálja félrevezetni a nyilvánosságot. Látom, úgy gondolja, hogy senkinek sincs joga megkérdőjelezni semmit, amit Ön tesz, de ebben a narratívában teljesen elveszítette az irányt, amelyen halad. Az Ön meggyőződése ellenére, hogy csak Önök a koalíciós partnerükkel együtt tehetnek jót a vajdasági embereknek, a tény az, hogy egyre kevesebben és egyre szegényebbek vagyunk.

Annak érdekében, hogy a jövőben ne játsszunk süket-telefont, egy televízió vitára hívom Önt, hogy a nyilvánosság előtt ütköztessük a tényeket és véleményünket.

Ez most már nemcsak egy szomorú emlékmű problémájáról szól, hanem a közvélemény jogáról, hogy tudja: a második világháborús bűnösök rehabilitációja a vajdasági politikum hivatalos álláspontja, vagy csak a Pásztor család lő bakot?

Tisztelet nélkül,

Öreg Anna

Köztársasági képviselő

https://szmsz.press/2022/11/26/oreg-anna-tv-vitara-hivja-pasztor-balintot/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése