2022. november 6., vasárnap

Pártelnököt kérdésekkel így még nem izzasztottak meg

Pártelnököt kérdésekkel így még nem izzasztottak meg

2022-11-06 10:23

Ahogyan azt a vajdasági magyarság egy kis része, amelyik még olvassa a Magyar Szó napilapot, már megszokhatta, a lap minden választás előtt készít egy nagyinterjút Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével. Ezt a komoly és embert próbáló feladatot Varjú Márta főszerkesztő a legtöbb esetben nem a véletlenre, hanem saját magára bízza, s szinte valamennyiszer kordokumentum születik, amelyet minden bizonnyal évtizedekkel később is mutogatni fognak majd az újságírópalántáknak (kár, hogy nem éppen pozitív, hanem inkább elrettentő példaként).

A november 13-ai választások előtt Pásztor István minden bokros teendőjét félretette, s ezúttal is kötélnek állt, ami azt jelentette, hogy válaszolt a napilap főszerkesztőjének kérdéseire, amelyek így hangzottak:

  1. Elnök úr, az idén már voltak választások, egy hét múlva pedig a nemzeti kisebbségekre újabb szavazás vár. Ön mivel biztatná a magyar közösség tagjait, hogy menjenek el szavazni?
  2. A VMSZ már hosszú ideje a legerősebb magyar politikai szervezet Vajdaságban, így nem meglepő, hogy az általa támogatott képviselők alkotják a többséget a Magyar Nemzeti Tanácsban. Milyen szempontok szerint állt össze a jelöltek névsora?
  3. Ön azt említette a közelmúltban, hogy az építkezésben az utóbbi négy év legnagyobb eredménye a Szekeres László Alapítvány terebélyesedése és a Vajdasági Magyar Képző-, Kutató- és Kulturális Központ (VM4K) létrejötte volt. Miért?

  4. Az MNT kétségkívül a legsikeresebben működő nemzeti tanács, ezt mások is elismerik. Mivel magyarázhatók az eredmények? Nyújtott-e segítséget a VMSZ ahhoz, hogy az MNT sikeresen tudjon működni?

  5. Úgy tűnt, az utóbbi négy évben csúcsosodott ki az MNT működése, jobban haladt a teendők intézése, mint korábban?

  6. Amennyiben egy meghatározó mozzanatot kellene kiemelni az MNT eddigi munkájából, életéből, ön mit választana?

  7. Az eddig elért eredményeket egy új összetételű MNT-vel még tovább lehet építeni?

Nagy szerencse, hogy Pásztor István már régi motoros a politikai pályán, s a hét kérdés közül mindegyikre frappáns választ adott, egyik kérdés megválaszolása sem okozott gondot. Az interjút ide kattintva olvashatják el.

https://szmsz.press/2022/11/06/partelnokot-kerdesekkel-igy-meg-nem-izzasztottak-meg/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése