2022. november 25., péntek

VMDK közlemény: Vučić és Pásztor migránspolitikája csődöt mondott Horgoson!

A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) felszólítja Ana Brnabić kormányfőt, a belügyminisztériumot vezető Bratislav Gašić miniszter urat, hogy azonnali hatállyal biztosítsa Horgos és az összes határmenti település közbiztonságát a migránsbűnözők garázdálkodása miatt!
Migránsok gépfegyverrel vonulnak Horgos központjában (forrás Horgos a mi falunk facebook csoport )

Tegnap este gépfegyverek ropogtak Horgos központjában, ahol nagy valószínűséggel migráns bandák csaptak össze a csempészeti monopólium megtartása végett. Míg az egész ország a labdarúgással volt elfoglalva, addig Horgos utcáin egy másmilyen harc folyt az ott tanyázó migránsok részvételével, ami eltartott a késő esti órákig.

A VMDK felteszi a kérdést hogyan kerülhetett sor arra, hogy egy szuverén országban, ahol az államfő állandóan dicsekszik a rendőrség és a katonaság felszereltségével és gyorsreagálási képességével, idegen ország állampolgárai felfegyverkezzenek, lövöldözzenek és erre a rendőrség csak órákkal később reagáljon?

Hogyan történhet meg az, hogy a központi, tartományi, helyi hatalmi koalíció (SNS, SPS, VMSZ) éveken keresztül nem tesz semmit, holott már több jelzést is kaptak a helyi lakosoktól a tarthatatlan állapotokról, illetve a VMDK és más pártok is kész megoldásokat kínáltak a helyzet megnyugtató rendezésére?

A VMDK véleménye szerint, a tegnap esti események egyértelműen megmutatták, az eddig gyakorolt Vučić – Pásztor „migránspolitika” csúfosan megbukott, hiszen sikerült nekik minden intézményt tönkre tenni ebben az országban!

Vagy csak akkor tudnak reagálni amikor ellenzéki tüntetést kell szétverni, vagy éppen a környezetvédők, földművesek jogos tiltakozását kell meggátolni?  

Ezért a VMDK azt követeli, hogy azonnali hatállyal biztosítsanak megfelelő rendőrségi és katonasági jelenlétet Szerbia és Magyarország határmenti területén (Zombor – Szabadka- Horgos- Martonos – Majdán-Rábé vonalon), számolják fel az embercsempész bandákat, és az illegális fegyverkereskedelmet, az ott tanyázó migránsokat vigyék el Dél – szerbiai befogadóközpontokba, kezdjék el alkalmazni a zárt migránsközpontok működtetését, az illegális migránsokat szállító taxisokat vonják ki a forgalomból, és nem utolsósorban biztosítsák Szerbia déli határait az utánpótlás megfékezésére, illetve kezdjék el az illegális migránsok visszatoloncolását, a gyors és megfelelő bírósági eljárások lefolytatását követően.

Ha az országot uraló hatalmi koalíció erre nem képes, akkor előbb vagy utóbb az embereknek kell kezükbe venni a rendteremtés lehetőségét. A VMDK-ban őszintén reméljük, erre nem lesz szükség!

Óbecse, 2022. 11. 25.

VMDK Press

office@vmdk.org.rs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése