2022. november 9., szerda

Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke szerint semmi értelme részt venni a nemzeti tanácsi választásokon

 „Üzenjük meg a VMSZ-nek: rossz úton jár”

<span class="entry-title-primary">„Üzenjük meg a VMSZ-nek: rossz úton jár”</span> <span class="entry-subtitle">Rácz Szabó László, az MPSZ elnöke szerint semmi értelme részt venni a nemzeti tanácsi választásokon</span>

 2022-11-09 6:47 

– A magyar nemzeti érdekeket soha nem is képviselték, megmaradásuk záloga pedig a pénz és a zsarolási lehetőség – nyilatkozta a közelgő nemzeti tanácsi választásokkal kapcsolatban és az MNT-választáson induló (egyetlen) VMSZ-listára utalva Rácz Szabó László, a Magyar Polgári Szövetség elnöke a Szabad Magyar Szónak, aki szerint a legerősebb magyar párt a „polgári intelligencia 70-80%-át is a kezében tartja”.

– Csak az kaphat munkát pedagógusként, újságíróként, orvosként, közintézmény vezetőjeként vagy épp a kulturális szférában, aki behódol nekik. Terrorizálják ezt a társadalmi réteget, míg más társadalmi csoportok szavazatait csomagokkal, aprópénzért vásárolják meg. Most folyó választási kampányukban arra hivatkoznak, hogy küzdöttek az iskoláink megmaradásáért, felújították a templomokat és segítették a kulturális intézményeinket. Csakhogy a VMSZ olyan virtuális eredményeket sorol fel, amelyeket egyrészt a szerb hatalom megenged a számukra, másrészt olyanokat – mint például az iskolák fenntartása –, amelyek a szerb állam alkotmányos kötelessége – véli az MPSZ elnöke.

Rácz Szabó szerint ugyanakkor a VMSZ-nek komoly mulasztásai, illetve politikai bűnei voltak az elmúlt időszakban.

– Ne felejtsük el, hogy a párt mindegyik képviselője, kivétel nélkül megszavazta a tartományi képviselőházban, hogy Vajdaság „ünnepnapja” az a november 25-e legyen, amikor annak idején döntést hoztak ennek az országrésznek az anyaországtól való elcsatolásáról, ez a tettük pedig kimeríti a haza- és nemzetárulás fogalmát. Ne felejtsük el, hogy egyszer sem emelték fel a szavukat az ellen, hogy a főleg magyarok által lakott településeken az út- és irányjelző táblák kizárólag szerb nyelvűek legyenek, holott ez egyenes ellentétben áll a nyelvhasználati törvény erre vonatkozó szakaszaival. Semmit sem tettek azért sem, hogy a hivatalos szervek, úgy mint például a bíróság vagy a rendőrség tiszteletben tartsa a nyelvhasználati törvényt, és biztosítsa a magyar nyelv egyenrangú használatát. A magyarországi pénzekből Zimonynak ajándékozott, szégyenteljes Hunyadi-szobor ellen is fel kellett volna, hogy emeljék a szavukat, hisz az a szobor, abban a formájában nem csak a magyarokra, hanem a szerbekre nézve is szégyen. A példák szinte vég nélkül sorolhatóak, de az egyik legfrissebb és legeklatánsabb, hogy a mostani nemzeti tanácsi választásokról szóló értesítőn a szavazás helyszínét kizárólag szerb, cirill betűkkel tüntették fel. Mindez együttesen bizonyítja, hogy sem a VMSZ-t, sem a jelenlegi MNT-t egyáltalán nem érdekli a magyarság jogos érdekeinek képviselete. Ugyanakkor az nagyon is érdekli őket, hogy a saját zsebükre dolgozhassanak, hogy a magyarországi adófizetők pénzét osztogassák, abból vásároljanak maguknak drága székházat, abból vásároljanak szavazatokat és tartsák el a holdudvarukat, abból pénzeljék azokat a médiumokat, amelyek kizárólag az ő propagandájukat terjesztik. Mindemiatt sem a VMSZ, sem az MNT nem méltó arra, hogy a délvidéki magyarságot képviselje.

Az MPSZ-nek ezért határozott álláspontja van a november 13-i nemzeti tanácsi választásokkal kapcsolatban.

– Ezeknek a választásoknak semmi köze a demokráciához, hiszen egyrészt terrorral kizsarolt, másrészt pénzen megvásárolt szavazatok begyűjtéséről van szó. A választásokon természetesen a vetélytárs nélkül induló VMSZ-csapat fog győzni, hisz már egyetlen leadott és érvényes szavazat esetén is érvényes maga a választás is. Ráadásul maga a választási folyamat is teljesen ellenőrizetlen lesz, hiszen még csak semleges megfigyelők sem lesznek. A Magyar Polgári Szövetség ezért úgy döntött, nem vesz részt ebben a választásnak nevezett bohózatban, és nem állít listát egy teljesen értelmetlen küzdelem érdekében. Ugyanakkor a választásra jogosult magyar nemzettársainknak is azt javasoljuk, hogy vagy ne vegyenek részt ebben a bohózatban, vagy pedig, ha olyan kényszerhelyzetben vannak, hogy kénytelenek elmenni szavazni, akkor a szavazólap saroktól sarokig való áthúzásával érvénytelenítsék a szavazatukat. Egyrészt tudniuk kell, hogy ezzel semmilyen veszélynek nem teszik ki magukat, sem a magyar közösséget (hisz már egyetlen szavazat esetén is érvényes lesz maga a választás), másrészt talán ezzel az üzenettel sikerül végre a VMSZ tudomására hozni, hogy rossz úton jár – nyilatkozta Rácz Szabó László.

https://szmsz.press/2022/11/09/uzenjuk-meg-a-vmsz-nek-rossz-uton-jar/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése