2011. október 12., szerda

Milorad Mirčić: Nyomásgyakorlás a szerb telepesek leszármazottjaira


A radikálisok szerint a “szerb vagyont akarják a magyarok”

Milorad Mirčić, a Szerb Radikális Párt alelnöke szerint Vajdaságban fokozódik a nyomás a szerb telepesek leszármazottjaira, hogy költözzenek ki vagyonukból, hogy a föld és a ház visszakerüljön – mint fogalmazott – a “népi németek (volksdeutsch) és a magyar fasiszták” leszármazottjaihoz. A radikális politikus figyelmeztet is, hogy a lakosság e rétegének a megmozdítása fokozná a feszültséget az amúgy is elmérgesedett politikai helyzetben. Szerinte a zavargások sincsenek kizárva Vajdaságban, ha folytatódik a nyomásgyakorlás a lakosság e részére.
A boszniai, likai és más vidékekről idetelepített “kolonisták” leszármazottjai ki vannak téve a sajtó nyomásának, hogy távozzanak birtokaikról, amelyeket vissza kell adni azoknak a leszármazottainak, akik a hírhedt Prinz Eugen hadosztály tagjaiként szörnyű bűncselekményeket követtek el főleg a szerb lakosság ellen szerte Jugoszláviában.
A Szerb Radikális Párt alelnöke szerint mindezeknek a nyomásoknak az a célja, hogy a szerbek arányát 50 százalék alá szorítsák vissza Vajdaságban, hogy aztán következhessen a koszovói forgatókönyv.
(B92/Tanjug)
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12441/Milorad-Mircic-Nyomasgyakorlas-a-szerb-telepesek-leszarmazottjaira.html, 2011. október 12. [0:50]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése