2011. október 13., csütörtök

Semjén-Pásztor-találkozó: a magyarság nem fogadja el a kollektív bűnösséget


A magyarság semmilyen formában nem tudja elfogadni a kollektív bűnösséget és a jogfosztást - állapította meg csütörtöki megbeszélésén Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a miniszterelnök sajtóstábjának MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint.
A közlemény tudatja, hogy a VMSZ elnöke és a nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes az Európai Bizottság szerdán meghirdetett véleményének ismertté válása után kialakult helyzetről tárgyalt, különös tekintettel a diszkriminatív rendelkezéseket tartalmazó vagyon-visszaszármaztatási törvényre.
Megállapították, hogy a magyarság semmilyen formában nem tudja elfogadni a kollektív bűnösséget és a jogfosztást. Semjén Zsolt biztosította Pásztor Istvánt, hogy Magyarország mögöttük áll - zárul a közlemény.
Szerdán az EU-tagjelölti jogállás megadását javasolta az Európai Bizottság Szerbiának, de hozzátette, hogy a csatlakozási tárgyalások tényleges megkezdéséhez előrehaladást kell felmutatni a szerb-koszovói tárgyalásokon. A magyar Külügyminisztérium aznap közölte, Szerbia csatlakozási folyamatának előrehaladásában szomszédként és a bővítési folyamat mellett elkötelezett tagállamként Magyarország is érdekelt, ugyanakkor a szerb parlament által szeptember 26-án elfogadott vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény komoly aggodalmakra ad okot. "Ezért álláspontunk változatlan: elvárjuk a szerb féltől, hogy legkésőbb december elejéig oldja meg a problémát" - rögzítették közleményükben.
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12451/Semjen-Pasztor-talalkozo-a-magyarsag-nem-fogadja-el-a-kollektiv-bunosseget.html, 2011. október 13. [14:44]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése