2011. október 9., vasárnap

Božidar Đelić: Egyes országok Szerbia ellen tevékenykednek az EU-ban

Felelősség-áthárítás

Božidar Đelić kormányfőhelyettes sajtónyilatkozata szerint egyes uniós országok igyekeznek meggyőzni a többi EU-tagot, hogy újabb feltételeket szabjanak Szerbiának a tagjelölti státus elnyeréséhez. Bátorítónak nevezte azonban Franciaország üzenetét, hogy harcol az újabb feltételek támasztása ellen.

Božidar Đelić és Vuk Jeremić külügyminiszter


Az egyetlen feltétel, amelynek teljesítésével Szerbiának gondjai lehetnek, az Koszovó kérdése, hangoztatta a Pressnek nyilatkozó politikus, aki szerint Brüsszelben tévesen hiszik azt, hogy Belgrád elrendelheti a koszovói szerbeknek, hogy szüntessék meg demokratikus intézményeiket, s vegyenek részt a Pristina által szervezett választásokon.
A szerbiai EU-ellenesség növekedéséről szólva az európai országokat tette azért felelőssé, azokét, amelyek támogatták Pristina egyoldalú lépéseit. Szinte figyelmeztetésként mondta, hogy igen gyorsan szűnik meg a szerbiai konszenzus az uniós csatlakozásról, mintha az integráció nem Szerbia, hanem inkább az EU érdeke lenne.
http://www.vajma.info/cikk/szerbia/15504/Bozidar-DJelic-Egyes-orszagok-Szerbia-ellen-tevekenykednek-az-EU-ban.html, 2011. október 9. [11:41]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése