2011. október 19., szerda

Kiállnak a szerbiai magyarságért


SZENT GYÖRGY LOVAGREND

Magyarország egyik legősibb, 1326-ban alapított társasága, a Szent György Lovagrend határozatban szólítja föl Szerbiát, hogy azonnal vessen véget a Délvidéken élő magyarság hátrányos megkülönböztetésének – olvasható a szervezet közleményében.

A Szent György Lovagrend rendi ülése egyhangúlag elfogadott határozatában leszögezi: „Nyomatékosan kérjük, hogy a belgrádi törvényhozás változtasson az úgynevezett restitúciós törvényen, amely kollektíven bűnösnek bélyegezi meg a Szerbiában élő magyarságot. Ez elfogadhatatlan, Európában, de különösen az Európai Unióban eltűrhetetlen!”

Ezért a Szent György Lovagrend kéri a Magyar Köztársaság kormányát, hogy mindent tegyen meg a magyarság számára elfogadhatatlan szerb törvények megváltoztatása érdekében. Kérik, hogy mindaddig vétózza meg Szerbia európai uniós tagjelölti státuszát, ameddig a magyarság számára végleges és megnyugtató módon nem rendezik a kárpótlási törvényt.

Számunkra kiemelten fontos, hogy megmaradjon és megerősödjön a Szerbiában élő magyarság, ezért kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a kommunista érában a javaitól megfosztott magyar emberek is visszakaphassák egykori tulajdonukat – olvasható egyebek között a határozatban, amelyet eljuttatnak a szerb, a német és osztrák kormányhoz és sajtóhoz is.

Magyar Szó, 2011. október 19., 3. o

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése