2011. október 14., péntek

A kárpótlási törvény alkotmányossági felülvizsgálatát kéri a VMSZ


Átadták a beadványt

A VMSZ parlamenti képviselői 2011. október 14-én, a VMSZ Elnökségének 2011. október 3-i határozata értelmében, beadvánnyal fordultak Szerbia Alkotmánybíróságához kezdeményezve a Vagyon-visszaszármaztatási és kárpótlási törvény alkotmányossági felülvizsgálatát.
A Vajdasági Magyar Szövetség meggyőződése, hogy a kollektív bűnösség elvét törvényerőre emelő törvényi rendelkezés ellentétes az Emberi Jogok Európai Egyezményével, valamint több ponton megsérti Szerbia Alkotmányát és hatályos törvényeit.
Reméljük, hogy tekintettel a kérdés fontosságára az Alkotmánybíróság még a törvény alkalmazásának megkezdése előtt állást foglal a beadványunkkal kapcsolatban.
Ezzel együtt a VMSZ elsődleges célja továbbra is a kérdés törvénymódosítás útján történő rendezése. Ezúton is nyilvánosan indítványozzuk, hogy ez ügyben az elkövetkező napokban tárgyalások kezdődjenek a Vajdasági Magyar Szövetséggel.
Pásztor István
a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke
http://www.vajma.info/cikk/vajdasag/12456/A-karpotlasi-torveny-alkotmanyossagi-felulvizsgalatat-keri-a-VMSZ.html, 2011. október 14. [14:37]

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése