2011. október 29., szombat

Mégsem lett osztályösszevonás


A beodrai, az oroszlámosi, a feketetói és kisoroszi általános iskolában is megmaradtak az idei tanévkezdésre tervezett osztályok

– Erről azt kell tudni, hogy október elseje után a feketetói és a beodrai iskolában végül mégis összevonták az osztályokat, mert az igazgatók féltek, hogy nem kapják meg a tanítók a fizetést, azzal, hogy amint érkezik hivatalos, írásbeli utasítás, hogy visszaállhatnak, azonnal visszaállnak.

Ezen a héten meg is érkezett az átirat a minisztériumból, hogy mégis jóvá hagyta a szeptemberben indult osztálylétszámot, így gyakorlatilag helyreállt a rend minden iskolában, ahol kérdéses volt az osztályösszevonás – tudtuk meg Joó Horti Líviától, az MNT közoktatási kérdésekkel megbízott tanácsosától – Két másik iskolában is az osztályösszevonásra vonatkozó rendelet volt érvényes, de a kisoroszi és az oroszlámosi iskolában az igazgatók nem tették meg október elsejével az osztályösszevonásokat. Hosszas tárgyalások zajlottak több irányban is, mind a minisztérium képviselőivel, mind az önkormányzatokkal tárgyaltunk, és így jutottunk el oda, megérkezett mind a négy iskolához a jóváhagyás. Ennek értelmében tehát most feketetón, beodrán és oroszlámoson is két-két összevont osztály van. Ezek esetében, mindhárom iskolában össze akarták vonni egyetlen, osztatlan osztállyá a négy generációt. Kisoroszon pedig két osztályt akartak eggyé összevonni, tehát így lett volna itt három osztály, de végül mégis megmaradt mind a négy osztály. Most már biztos, hogy ez így marad, hiszen ez hivatalos minisztériumi döntés.

t.r.
Magyar Szó, 2011. október 29., 9. o.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése