2024. június 15. 10:41 

Budapesten találkozott Manfred Weber, az Európai Néppárt elnöke és frakcióvezetője Magyar Péterrel, hogy a Tisza Párt hét megválasztott európai parlamenti képviselőjének csatlakozásáról egyeztessenek. Manfred Weber és Magyar Péter is nyilatkozott az Euronewsnak.

A budavári Hilton szállóban létrejött találkozó és sajtótájékoztató után Manfred Weber és Magyar Péter is külön nyilatkozott helyszíni tudósítónknak.

Manfred Weber azt mondta az Euronewsnak: örül, hogy sok jól képzett, professzionális személyiséget sikerült a Tisza Pártnak jelölnie az EP-képviselői helyekre. Hozzátette: az alapján, amit Budapesten tapasztalt, „nyitva áll az ajtó” a Néppártban a Tisza Párt képviselői előtt.

Magyar Péter arról beszélt tudósítónknak: értékelik a gesztust, hogy Manfred Weber Budapestre utazott azért, hogy találkozzon velük. Technikai és tartalmi részletekről egyeztettek, és jövő héten a Néppárt keddi frakcióülésére utaznak.

„Mivel nem jött be a kormány előrejelzése, és a Néppárté (EPP) lesz a legnagyobb frakció, fontos, hogy a hét képviselőnk pozíciókat kapjon az EPP frakciójában, a szakbizottságokban, mert itt születnek a fontos döntések, amelyek a magyar embereknek is számítanak” – mondta Magyar Péter az Euronewsnak. Hozzátette: „Elnök úr és én is örülök, hogy ismét lesznek a Néppártban magyar képviselők.”

Mihez csatlakoznának Magyar Péterék?

Az Európai Néppárt egy európai pártcsalád, amelybe jobbközép irányultságú pártok tartoznak, amelynek létezik egy európai parlamenti frakciója, amelyben nem csak a pártcsalád képviselői ülhetnek.

A Tisza Párt képviselői egyelőre csak a frakcióhoz csatlakoznának.

Az EPP elnöke Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettessel, a KDNP elnökével és Hölvényi György EP-képviselővel is tárgyalt pénteken Budapesten a Karmelita kolostorban. A találkozót követően a KDNP elnöke hangsúlyozta: ha Magyar Pétert felveszik az Európai Néppárt frakciójába, vagy pártját az EPP-be, akkor a KDNP-s Hölvényi György „kénytelen távozni” az Európai Néppártból.

https://szmsz.press/2024/06/15/manfred-weber-az-euronewsnak-nyitva-all-az-ajto-magyar-peterek-elott-a-neppartban/


Kapcsolódó írás:
Magyar–Weber-találkozó: „Reméljük, ez egy gyönyörű európai barátság kezdete”

https://telex.hu/kulfold/2024/06/14/weber-magyar-peter-tisza-part-europai-neppart-kdnp-europai-parlament?, 2024. június 14. 14:58