2024. június 13., csütörtök

Magyar Péter: Elég volt az intézményesített csalásból!

Levélszavazás: az intézményesített csalás
 
Lehet, hogy egy kép erről: 2 ember
 
2024. június 13. 9:37
 
Még a 112-szer módosított gránitszilárdságú alaptörvény szellemének is ellentmond, hogy a választási jogszabályok különbséget tesznek a határon túl élő honfitársaink szavazási lehetősége között.
Semmivel sem magyarázható, hogy míg egy szabadkai magyar testvérünk szavazhatott levélben a mostani európai parlamenti választáson, addig egy Németországban dolgozó honfitársunknak akár 1000 kilométert is kellett utaznia, ha részt akart venni a választáson.
Rengeteg visszajelzést kaptunk, hogy a nyugat-európai magyarok közül sokan nem kapták meg időben a levélcsomagot, amivel vissza tudták volna küldeni a szavazatukat.
Az NVI csütörtök reggeli adatai szerint 66 922 levélszavazat érkezett be határidőben, melyből több, mint tízezer szavazat érvénytelen volt…
A legtöbb szavazat, közel 40 ezer Szerbiából érkezett az NVI adatai szerint…
Az NVI közölte a levélszavazás eredményét is, eszerint a
Fidesz-KDNP listája 50 621 szavazatot kapott (a leadott érvényes levélszavazatok 90,63 százalékát).
Nagyon sok visszajelzést kaptunk arról is, hogy sok olyan eset is történt, hogy az előzetesen névjegyzékbe vett honfitársunkat nem engedték szavazni a nyugat-európai nagykövetségeken. Volt, aki több, mint 500 kilométert utazott, hogy élhessen az alapvető jogával. Hiába.
Arról ne is beszéljünk, hogy a Fidesz vajdasági testvérpártja (VMSZ) milyen szervezett módon intézte a levélszavazatok délvidéki begyűjtését és a szavazás teljes koordinálását.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése