2024. június 27., csütörtök

A VMDK elítéli az újabb Pásztor-Vučić alkut

 VMDK Közlemény 


2024. június 27. 10:36

⭕Kiskorúsított önkormányzatok⭕
❗A VMDK elítéli az újabb Pásztor-Vučić alkut ❗
▪️Bármennyire is tagadta dr. Pásztor Bálint a kampány során, mégis az történt, amit előre megmondtunk: a helyi érdekek érvényesítéséről szó sincs, mindenről a pártközpontok döntenek!
▪️A Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége (VMDK) még az önkormányzati választások előtt felhívta a figyelmet arra, hogy a magyar érdekeltségű önkormányzatok kiskorúsítva vannak a hatalmi koalíció által, azok névleges vezetői szinte csak a szúnyogok gyérítéséről dönthetnek önállóan, míg a nagyobb horderejű döntésekről az úgynevezett „körzeti megbízottak” és a szabadkai, illetve belgrádi pártközpontok döntenek.
▪️A helyi politikum, polgármesterek, önkormányzati tisztségviselők csak a „fenti” utasítások végrehajtását szolgálják. Mindez negatív szelekciót, pártfoglalkoztatást, a helyi érdekek mellőzését, önkormányzataink lemaradását, elnéptelenedését, és nem utolsó sorban a magyar közösség érdekeinek, jogainak leépítését eredményezi.
➡️ A VMDK sajnálattal állapítja meg, hogy ez a kártékony politikai gyakorlat folytatódik, és ezáltal a magyar önkormányzatok megalakítása helyett, ismételten tálcán szolgáltatják ki azokat a Szerb Haladó Párt (SNS) kézivezérlésének, egy ember akaratának.
➡️ Még ott is, ahol „magyar polgármesterrel” dicsekednek egyesek, a valós döntéshozók és irányítók a haladók lesznek.
🔥A VMDK elítéli az újabb Pásztor-Vučić alkut, hiszen az a vajdasági magyar közösség további leépítését fogja eredményezni.
▪️A VMDK a továbbiakban is az mellett foglal állást, hogy a helyi érdekekről helyben kell dönteni, helyi emberek által.
➡️A VMDK önkormányzati képviselői ebben a szellemben fognak cselekedni, és erre fogják kérni a szavazópolgárok felhatalmazását is, mert ez az egyetlen járható út a vajdasági magyar közösség megmaradása szempontjából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése