2024. május 16., csütörtök

Hat lista nevében szerepel együtt Pásztor Bálint és Vojislav Šešelj

 Hat önkormányzati lista található, amelyen a Szerb Radikális Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői közösen küzdenek a szavazatokért

<span class="entry-title-primary">Hat lista nevében szerepel együtt Pásztor Bálint és Vojislav Šešelj</span> <span class="entry-subtitle">Hat önkormányzati lista található, amelyen a Szerb Radikális Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői közösen küzdenek a szavazatokért</span>

Az Újvidéki Rádió Hangadó szerda című műsorában elhangzott, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség  képviselői Palánkán, Bácson, Szávaszentdemeteren (Sremska Mitrovica), Versecen, Verbászon, Hódságon (Odžaci) és Belgrádban is a Szerb Haladó Párt listáján indulnak a június 2-ai önkormányzati választáson.

Muci Szántó Márta műsorvezető vendége Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke volt, s ezzel kapcsolatban ki is kérte a pártelnök véleményét, kihangsúlyozva, hogy az említett községek közül a belgrádi a problémás, mivel ott a listán a háborús bűnös Vojislav Šešelj vezette Szerb Radikális Párt jelöltjei is a listán szerepelnek. Nem tudni miért maradt elhallgatva az az információ, hogy nemcsak a belgrádi lista nevében szerepel Pásztor Bálint és Vojislav Šešelj neve, hanem azon kívül még ötben, vagyis összesen hat olyan önkormányzati lista található, amelyen a Szerb Radikális Párt és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői közösen küzdenek a szavazatokért. Csak Palánka a kivétel, ott ugyanis a radikálisok olyan erősek, hogy saját listát állítottak, és külön indulnak az önkormányzati választáson.

– Mondhattuk volna, hogy mivel a haladók a radikálisokat is feltették a belgrádi listára, ezért mi köszönjük szépen, nem kérünk abból, hogy két mandátum után a VMSZ-nek legyen önkormányzati képviselője. Ezzel azt érnénk el, hogy annak a néhány ezer magyarnak aki Belgrádban él, nem lenne képviselője, és nem nyernénk vele semmit, védtelenek lennének a belgrádi magyarok – mondta Pásztor Bálint, aki így folytatta:

– Mivel a radikálisok nem olyan képviselőjelölteket neveztek meg, akik bármikor felléptek volna a magyarok ellen, így mi elmondtuk, hogy nem örülünk a radikálisoknak, de ez nem elegendő ok arra, hogy védtelenül hagyjuk a magyarok érdekérvényesítését. A fővárosi magyaroknak a jövőben is lesz városi képviselőjük – nyilatkozta a VMSZ elnöke, aki ironikusan így fejezte be mondandóját:

– Én amondó vagyok, ha az ellenfeleinknek ez az egyetlen dolog, amivel bele tudnak kötni a VMSZ politizálásba, akkor egészségükre váljék! Szajkózzák ezt, hogy a VMSZ a belgrádi fővárosi választási listán ilyen döntést hozott. Igen, ilyen döntést hozott, így a belgrádi néhány ezer magyarnak lesz képviselője a jövőben is.

https://szmsz.press/2024/05/16/hat-lista-neveben-szerepel-egyutt-pasztor-balint-es-vojislav-seselj/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése