2024. május 29., szerda

Öt perc jár az ellenzéki jelöltnek, de tilos a hatalom kritizálása

 Öt perc jár az ellenzéki jelöltnek, de tilos a hatalom kritizálása

2024. május 28. 17:06

Igencsak kellemetlen meglepetésben volt része Goran Jovanovićnak, a Zenta többet érdemel nevet viselő koalíció listavezetőjének, aki szerette volna a Pannon Televízióban megismertetni a Szerbia Népi Mozgalma, a Magyar Mozgalom és a Vajdasági Magyarok Demokratikus Közössége által meghatározott célokat és terveket, vagyis, hogy a zentai választásokon a négyes sorszámmal induló lista mit csinálna másképp, mint a jelenleg hatalmon levő Vajdasági Magyar Szövetség és koalíciós partnere, a Szerb Haladó Párt.

– Mivel a Pannon RTV nyilvánvalóan kiemelt figyelemmel kíséri a jelenleg zajló választási folyamatot (pontosabban a VMSZ kampánytevékenységét) és én – az egyik zentai választási lista vezetőjeként – mind a mai napig nem kaptam megkeresést tőlük, gondoltam elébe megyek a dolognak. Felhívtam a televízió főszerkesztőjét, akit megkérdeztem, hogy a választási törvények és az újságírás alapvető szabályainak megfelelően, számíthatunk-e arra, hogy még ebben a kampánycsendig hátralévő kevés időben, kapunk egy lehetőséget a választási listánk és a programunk bemutatására. A szerkesztő úr egy kis időt kért, hogy konzultálhasson (vajon kivel?) ezzel kapcsolatban, majd azután jelentkezni fog – olvasható Jovanović Facebook-bejegyzésében, amely így folytatódik:

– Nem sok idő telt el és csörgött is a telefonom. A vonal másik végén a Közügyek című műsor szerkesztője volt, aki elmondta, ha már így megkerestem őket, kapok öt percet a listánk bemutatására – írta Jovanović, ami elsőre elfogadhatónak is tűnt a számára, de a beszélgetés így folytatódott:

– Azt is közölte, hogy a műsor nem élőben menne, hanem felvételről, valamint lenne még egy szabály: a műsor alatt nem szabadna más listákról, pártokról említést tenni. Főleg nem bírálni őket, negatív jelzőkkel illetni, például Zenta polgármesterét vagy más hatalmi politikust, mert »ez nem fér bele a műsor profiljába« (!). Ennek hallatán, megköszöntem a „lehetőséget” és közöltem, nem kívánok élni vele.

Jovanović hozzátette: Ez is egy újabb bizonyíték arra, hogy mennyire egyenlőtlen a választási verseny, valamint jól megmutatja milyen állapotban vannak az MNT irányítása alatt álló médiaházak.

https://szmsz.press/2024/05/28/ot-perc-jar-az-ellenzeki-jeloltnek-de-tilos-a-hatalom-kritizalasa/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése